Een supplement ter verbetering van astma

Astma, 'een chronische ontstekingsaandoening van de luchtwegen', treft ongeveer 10 procent van de kinderen. Ongeveer de helft van het risico is genetisch bepaald, maar we kunnen enige controle hebben over de rest, 

Een reden waarom astma-tarieven kunnen stijgen, is vanwege onze stijgende vitamine D-tekort. Kinderen gaan gewoon niet meer buiten spelen, het is een verdubbeling van vitamine D-tekort in de afgelopen jaren, zodat minder dan een kwart van de Amerikaanse tieners het doel bereikt .

We kunnen niet maken vitamine D, bekend als de zon vitamine, uit het licht afkomstig van onze TV, telefoon, en computerschermen. "De primaire bronnen van deze vitamine zijn natuurlijke productie in de huid secundair aan blootstelling aan de zon, en secundair uit verrijkte voedingsmiddelen en supplementen." Dus, hebben kinderen met lagere vitamine D-waarden in hun bloed erger astma? Blijkbaar. Een van de meer dan een dozijn observationele studies suggereert dat vitamine D beschermend is tegen 'astma-exacerbaties'.

Moeten we kinderen met astma-vitamine D-supplementen gaan geven als ze niet buiten gaan spelen? Correlatie betekent niet oorzakelijk verband. Misschien "zullen proefpersonen met ernstiger astma waarschijnlijk meer tijd binnenshuis doorbrengen", wat leidt tot minder vitamine D, in plaats van andersom. Om oorzaak en gevolg te bewijzen, moeten we het op de proef stellen. Hoe? verdeel kinderen met astma in een van de twee groepen, een groep ontvangt vitamine D of een identiek ogende suikerpil en kijk wat er gebeurt. Er waren nog nooit dergelijke klinische onderzoeken geweest ... tot nu toe.

Astmatische kinderen waren gegeven 500 tot 1.000 internationale eenheden (IE) vitamine D3 per dag, en hun astma exacerbaties werden gesneden door meer dan de helft. Onderzoekers suggereren dat dit te wijten kan zijn aan het verminderen van de incidentie van luchtweginfecties door het verhogen van de immuniteit, terwijl het tegelijkertijd de ontsteking vermindert.

laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd

Speciaal voor u